Laurel Creek Commons

  • Image
    Exterior Render
    Emilio Gonzales / Jarin Hoque
  • Image
    Site Massing
    Emilio Gonzales / Jarin Hoque
  • Image
    Floor Plan
    Emilio Gonzales / Jarin Hoque
  • Image
    Section Drawing
    Emilio Gonzales / Jarin Hoque
  • Image
    Interior Render
    Emilio Gonzales / Jarin Hoque
  • Image
    Material and Structural Diagram
    Emilio Gonzales / Jarin Hoque
  • Image
    Interior Render
    Emilio Gonzales / Jarin Hoque
Author(s)
Emilio Gonzales
Jarin Hoque
Project Date

 

Laurel Creek Commons. The LCC provides an oasis of peaceful spaces, conducive to the wellness and socialization for the students in the university, that help improve their well-being and their study-life balance. Regarding the larger context of the campus, the building is designed as a gateway and transition space through its architectural expression, creating a linkage between the university and residence while defining the courtyard space it provides. The open and welcoming entry spaces allow access to the greenery and landscape, which is then reflected in the interior gathering spaces through its meditative and communal atmosphere.