Adaptive Re-use: Sunnyside Bathing Pavilion

  • Image
    Interior Render
    Sparsh Ghandi
  • Image
    Interior Atmospheric Render
    Sparsh Ghandi
  • Image
    Interior Render
    Sparsh Ghandi
  • Image
    Site Plan
    Sparsh Ghandi
  • Image
    Floor Plan
    Sparsh Ghandi
  • Image
    Interior Atmospheric Drawing
    Sparsh Ghandi
  • Image
    Interior Render
    Sparsh Ghandi
  • Image
    Interior Render
    Sparsh Ghandi
Author(s)
Sparsh Ghandi
Project Date

Temporary bathing spaces are scattered in three circuits as a tactile re-appropriation of the Sunnyside Bathing Pavilion for spatial, atmospheric, and thermal delight. The rhythmic sound of the waves on one end and Toronto traffic on the other set the context for the bathers to observe and contribute to these rhythms. Bathers alternate between spaces hot, cold, enclosed, open, loud, and quiet, opening up to different experiences while also observing other bathers as bodies of water in their own patterns. Spaces of rest between extremes and pathways between bathing spaces open to the air or completely enclosed allow bathers from different pools to interact with others and the environment around them. Letting the heat emanate away from them or warm up their shivering bodies before the next pool.