Sunnyside Bathing Pavilion Renovation

  • Image
    Interior Render
    Chris Qiu
  • Image
    Elevations
    Chris Qiu
  • Image
    Courtyard Render
    Chris Qiu
  • Image
    Bather Sequence Diagram
    Chris Qiu
  • Image
    Perspective Section Drawing
    Chris Qiu
  • Image
    Material Detail
    Chris Qiu
  • Image
    Material Diagram
    Chris Qiu
  • Image
    Interior Render
    Chris Qiu
Author(s)
Chris Qiu
Project Date

The Sunnyside Bathing Pavillion Renovation provides a comprehensive communal bathing experience, inspired by the traditions of the Finnish Sauna. The site is divided into numerous sections at various levels, where bathing spaces overlook and cast shadows upon one another, creating a physical relationship between the beginning and end of a bather’s path. Indoor and outdoor spaces are mixed to facilitate the Finnish sauna experience, as well as move the bather through the building. The circulation is designed to retain accessibility across all levels as well as bring in new audiences to experience communal bathing culture.